12 Temmuz 2016 Salı

SANATTA CENOVA OKULU

FLAMANLARIN etkisi altında Carlo Braccesco ve Brea'larla, daha sonra Milano ve Mantova ustalarının ve özellikle Pierino del Voga'nın gelmesiyle (1528) Roma ortamının tesirinde kalan bir okul. Cenova'nın mimari açıdan zenginleşmesi 16. yy' da Santa Maria di Carignano kilisesinin mimarı olan G. Alessi ve 17. yy' da üniversite sarayını yapan B. Bianco ve G.A. Falcone tarafından sağlandı.

Bu, rampalarla birbirine bağlanmış geniş taraçaları olan şehrin, göze çarpan panoramalarla ve dev dekorasyonlarla bezenmiş ve birbirine uygun düzenlenmiş saraylarla kaplandığı çağdır. Bu çağ, özellikle Lazarro kardeşler, Pantaleone Calvi, Luca Cambiaso, sonra Bernardo Castello tarafından yapılmış çok sayıda duvar ve tavan dekorasyonları çağıdır.

17. yy' da en serbest barok'a kadar vardırılmış olan, aynı tavan kompozisyonları zevki, G.A. de Ferrari'yi, Giovanni Carlone'yi ve kardeşi Giovanni Battista'yı ve D. Piola'yı etkiledi.

Sehpa resmi, Magnasco'nun Cenova'da geçirdiği günlerde tekrar itibar kazanarak romantik resme daha çok yöneldi. Cenova heykelciliği, G.B. Paggi gibi bazı ressamların, Nicolo Roccatagliata gibi bölge sanatçılarının, Filippo Parodini'nin ve F. Queirolo'nun yaptıkları heykel işlerini kapsar.

F. Queirolo - Aldatılma
G.A.  de Ferrari  - Dikenli taç giymiş İsa
Luca Cambiaso - Kutsal aile