3 Ekim 2022 Pazartesi

MİCHAEL BALİNT (hekim)

M
ACAR  asıllı ruh hastalıkları hekimi, 1896 yılında Budapeşte'de doğdu. Berlin Organik Kimya enstitüsünde (1921-22), sonra Budapeşte üniversitesinde "asistan" oldu.

1926' dan 1939' a kadar, önce asistanlığını, sonra da müdürlüğünü yaptığı Budapeşte Psikanaliz enstitüsünde psikanaliz uyguladı. 

İngiltere'ye geçince, özellikle Londra'da (Tavistock Clinic, Üniversity College Hospital) ruh hastalıkları hekimliği yaptı. 

Psikanaliz incelemeleri onu, insan ilişkilerinin gelişmesinde "ilk aşk" adını verdiği çok ilkel bir duygunun varlığını iddiaya götürdü. "Temel hata" kavramını, ruh hastalıklarının meydana gelmesinde önemli bir etken olarak ele aldı. 

Sosyal ve ailevî meseleleri ele alanlara faydalı olma maksadıyla, insanların evlilik problemlerini olumlu bir şekilde çözümlemelerine yardımcı olmaları için bir yöntem ortaya koydu. Bu yöntem,   "Aile Üzerine Tartışma Bürosu"nun temeli oldu. Michael Balint, 1970' de Londra'da öldü.

Bazı eserleri :  "İlk Aşk ve Psikoanaliz Tekniği (1952)", "Hekim, Hastası ve Hastalık (1957)", "Heyecanlar ve Gerilemeler (1959)". Enid Balint ile beraber hazırladığı "Tıpda Psikoterapi Teknikleri (1961)".