30 Haziran 2017 Cuma

HACHETTE KİTABEVİ

Louis-Christophe Hachette
LOUİS Christophe Hachette (1800 - 1864) tarafından 1826 yılında kurulmuş fransız yayınevidir. Hachette, "Ecole Normale Supérieure" ü 1822' de bitirdikten sonra hukuk tahsili yaptı ve 1826' da "Brédif Kitabevi"ni satın alarak ona kendi ismini verdi.

Öğrenimle ilgili kitaplar yayınladı. Bunlara ayrıca; "Fransa'nın büyük yazarları", "Dünya gezisi" gibi çeşitli koleksiyonlar, edebî koleksiyonlar, çocuk ve gençlik eserleri (Pembe kitaplık) ilâve etti.

Kendisinden sonra bu işi damatlarıyla ortakları Breton ve Templier yürüttüler. Sonradan bunlara iki oğlu Alfred ile Georges de katıldı. Onların yönetiminde Hachette Kitabevi gittikçe gelişti.

Hachette kitabevi, çocuk ve gençlik kitapları başta olmak üzere, okul kitapları, halk kitapları, edebiyat, tarih, coğrafya vb. büyük resimli kitaplara kadar çeşit çeşit ve çok sayıda eser yayınlamaktadır.

Fransa ve yabancı ülkelere kitap dağıtımını sağlar. Birçok yayınevi, kitaplarının satış tekelini Hachette kitabevine bırakmıştır. Türkiye'de de kitap satış şubeleri vardır.