31 Mayıs 2021 Pazartesi

FLAMİNGO ÇİÇEĞİ

F
LAMİNGO  çiçeğinin (anthurium), dekoratif yaprakları gösterişli ve ilginç şekilli çiçekleri vardır. Nadide ev bitkisidir. Çiçekli dönemi ilkbahar aylarıdır. Çiçekleri dayanıklıdır. Aslında bunlar, çiçeğimsi renkli yapraklardır.

Flamingo çiçeği, fazla ısı ve çok nem ister. Bu sebeple; normal ışık ve orta derecede nem kâfi gelmez. Salon bitkisi olarak: özel şekilde ısıtılan ve nemi yüksek tutulan yerlerde ya da seramsı çiçek pencerelerinde sağlıklı yetişir. 

Güneşten hoşlanmaz. Çiçeklerde tam ve etkili renk oluşması için aydınlık yere koyun. Besin istekleri azdır. Mart-ağustos ayları arasında, 2 haftada bir gübreleme yapın. Ana gelişme dönemi olan ilkbaharda bol su verin. Hava nemini artırmak için yapraklara su püskürtün.

Yazın, serin gölgeli, havadar balkon ya da bahçeye koyun. Eylülde tekrar içeri alın. Sonbaharda 15 derecelik ortamda bir dinlenme dönemi olur. Kış aylarında en az 12-15 derece, en çok 20 derece sıcaklık ister. Bu mevsimde kireçsiz suyla az sulama yapın.

Saksı değiştirmeyi mart ayında ya da çiçeklenme sonu olan haziran-temmuzda, 2-3 yılda bir yapın. 

Üretimi, gövde çelikleriyle yapılır. Toprağa yakın yan sürgünler köklendikten sonra kesilerek yeni bitkiler elde edilir.