1 Ağustos 2015 Cumartesi

ÜRETKEN HOLLANDA

1994 verilerine göre; Hollanda'da hiç bir dine mensup olmayanların oranı yüzde 40 dır. Katolik Hristiyanlar yüzde 31, Hollanda reform kilisesi yüzde 15, Kalvenciler yüzde 7, İslâm yüzde 4,4 

Hollanda'nın amiral şirketi Philips 1892'de kuruldu. Shell (İngiliz-Hollanda ortaklığı) ve Unilever gibi dünya şirketleri kurulmuştur. Dünyanın en büyük limanı Rotterdam'dadır.

Kullandıkları dil, Almancadan türemiş ve 17. yy' da sabit hale gelmiş Hollandacadır. Bu dilin Flamancaya göre kelime ve telaffuz farklılıkları vardır.
Hollanda'da Ekili Araziler


Önceleri Hollanda ile birleşik olan Belçika 1830 yılında ayrıldı. Belçika ya da Güney Hollandalı'lar Hollandaca konuşmak istemediler. Belçikalı'lar almanca, fransızca ve flamanca konuşurlar. 

Hollanda, hızlı organize olabilen, çalışkan ve üretken bir millete sahiptir. Büyük düşünmekten ve büyük projelere imza atmaktan çekinmezler. Ülkenin gelir üretme potansiyeli yüksektir. Bir ülkenin sadece demokratik ülke olması kâfi değildir; aynı zamanda gelir üretme kapasitesinin de olması gerekir. Refahı artıran da gelir düzeyidir. Hollanda yaklaşık 17 milyon nüfusuyla bu işin üstesinden gelebilmiş bir ülkedir.