15 Ağustos 2015 Cumartesi

KOMÜNİZMİN MUCİDİ ALMANLAR

GEÇMİŞE baktığımızda; Rusya'nın başı çektiği Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, Çin, Küba gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde tatbik edilmeye çalışılmış olan komünizmin temellerinin, Almanlar tarafından yaratılmış olduğunu görüyoruz. 

Almanya'da 1750 tarihli "sanayi devriminin" başlangıcıyla beraber sosyalizm-komünizm fikirleri yayılmaya başladı. İşçilerin, emekçilerin, kapitalist toplumda zor duruma düşeceklerini ve her türlü ahlâki- dini-milliyetçi duygularını kaybedecekleri endişesi içinde olduklarını ifade eden Alman sosyal bilimcileri;  devrimci hareket için itici bir güç oluşturmuşlardır. Daha sonraları bu endişeler yerini sadece "parasal değerlere" terketmiştir.

                                             Komünizmin Kurucu Fikir Babaları

                             Friedrich HEGEL  (1770 - 1831)   Stuttgart-Almanya doğumlu.

                              Karl Heinrich MARX  (1818 - 1883)   Trier- Almanya doğumlu

                               Friedrich ENGELS   (1820 - 1895)   Barmen- Almanya doğumlu 

                               Karl KAUTSKY  (1854 - 1938)   Prag doğumlu Alman devrimcisi

                                Eduard BERNSTEİN  (1850 - 1932)   Berlin-Almanya doğumlu 

Sosyalizm ve komünizmin kurucu fikir babaları Almanlar olmasına rağmen; kendi ülkelerinde komünizmin tatbikinden mümkün mertebe kaçındılar. Almanya SSCB işgali altında olan diğer yarısını, para ödemek suretiyle komünizmden kurtardı. Rusya'da komünist bolşevik devriminin önde gelen liderlerinden biri olan Lenin'i, rakipleri; "Almanlar'dan para alan bir ajan" olarak suçlamışlardır.