1 Eylül 2015 Salı

ÇALIŞKAN KAYSERİ

Kayseri Cumhuriyet Meydanı
KAYSERİ'nin milâttan önce 10.yy' da Hititler'deki adı "Mazaka" idi. Milâttan önce 550-330 arası Kapadokya Krallığı'nda biraz Yunanlaştı, "Eusebeia" oldu. Milâttan önce 36 ve milâttan sonra 17 yılları arası dönemde; Roma İmparatoru Augustos onuruna "Kaisarreia" dendi. Kendi kanunlarını yapmaya yetkili bir şehirdi.

Müslüman Araplar  690, 732  yılları aralarında kısa sürelerle bölgede fetihler yaptılar ve buraya "Kayseriyye" dediler. Şehir daha sonra yeniden Bizanslılar'ın eline geçti.

1071 yılında Malazgirt Savaşı'yla bölge Türkler'e geçti. Selçuklular döneminde şehir parladı ve Türk-İslâm Şehri kimliği kazandı.

Kayserili'ler vatanseverdirler, sadece şehirlerinin değil ülkelerinin de sıhhat ve selâmeti için maddi-mânevi her türlü fedakârlığa katlanmaktan çekinmezler. Zeki, çalışkan ve tutumlu olduklarından dolayı varlıklı insanlardır. Tüccarları dürüsttür, borçlarına sadıktırlar, ticaret yaparken piyasaya verdikleri çekler karşılıksız çıkmaz. Finans ve sanayii alanında ülkelerine fayda sağlayacak büyük projelere imza atarlar. İş adamlarının kredibiliteleri yüksektir.