23 Ekim 2015 Cuma

FÜHRER ACELE ETMESEYDİ

Başbakan Hitler Yardımcısıyla
ADOLF Hitler (1889 - 1945) Gümrükçü bir babanın oğlu olarak Avusturya'da doğdu. Alman devlet adamıdır. Almanya'nın uzun boylu ve sarışın insanlardan oluşan üstün özellikli bir ırk olması için efsane yaratmış, Avrupa'nın en seçkin askeri örgütünün başına geçmeyi başarmıştır. Bin yıllık büyük Alman hakimiyeti peşinde koşarken; beş yılda ülkesini uçuruma sürüklemiştir. Aşırı hırslı ve aceleci olmanın bedelini ödedi. Bir an evvel hedefe varma düşüncesi o güçlü ve çalışkan milleti yere serdi. Atatürk'ün söylemiyle; kendisinin asker olmaması, sivilden gelmesi, askerin halinden anlamamasına sebep oldu. Ordusunu en gayrimüsait şartlara çekinmeden süren Hitler sonunda Rusya'nın kesici soğuğuna teslim oldu. Oysa generalleri O'nu ikaz etmişlerdi.

Hitler 1923' de bir birahanede arkadaşlarının yanında tavana bir el ateş eder ve bağırıp çağırarak ateşli ihtilâl konuşmaları yapar (yaş 34). Münih'te ona destek verenler çıkar ve bir kısım insanlar sokağa dökülürler. Münih polisi "ateşli silâh kullandığı ve kamu düzenini bozduğu"  gerekçesiyle Hitler'i bir yıl hapse mahkûm eder. Hapisten çıktığında kendisine verilen desteğin çok daha artmış olduğunu görür.

Nasyonal Sosyalist Hitler
İngiltere'nin başşehri Londra, Almanlar'ın bombalarına tahammül edip teslim olmaya yanaşmayınca, Adolf Hitler hiddetlenir ve İngiltere Başbakanı Winston Churchill'e: "Seni Yahudi yardakçısı, pis Amerika asıllı İngiliz sarhoşu" der. Sonra her gördüğü yerde Yahudileri toplamaya başlar. İşgâle gittiği bir devleti alamayınca; "onların arkasında o Yahudi soysuzlarının olduğunu çok iyi biliyorum" diyerek Yahudiler'e olan kızgınlığını hemen her fırsatta dile getirir.

Son zamanları, eşi Eva ile köpek severken
Hitler'e 42 kez suikast teşebbüsünde bulunulur. Hepsinden kurtulmayı başarır, ama sonuncusunda hafif yaralanır. Çevresine: "Görüyorsunuz ya!, Ben ölümsüzüm" der. Son dönemlerinde, sığınakta karısı Eva Braun siyanürle zehirlendikten sonra, Adolf Hitler tabancasıyla intihar eder. Böylece, aylarca kimsenin başaramadığını kendisi 43 üncü suikastte başarır.