23 Aralık 2015 Çarşamba

ÜÇ TAKIMLI TRABZONSPOR

Trabzonspor  1993 - 94  sezonu
KARADENİZ Bölgesinde 1923 yılından beri resmi lig maçları tertipleniyordu. Şampiyonlukları "İdmanocağı" veya "İdmangücü" futbol kulüpleri alıyordu. 1966 yılına kadar bu iki takım arasındaki rekabet, Trabzon futbolunun tek bir kulüp altında birleşmesine engel oldu.

Nihayet, "İdmanocağı" dışarıda kalmak suretiyle; "İdmangücü", "Martıspor" ve "Karadenizgücü" kulüpleri birleşerek  21 temmuz 1966 tarihinde "Trabzonspor" kulübünü
kurdular.

Bordo-mavi forma renkli Trabzonspor, 1967 yılında Türkiye ikinci ligine geçti. 1973-74 sezonunda, ikinci lig kırmızı grup şampiyonu olarak birinci lige çıktı. 1975-76 sezonunda birinci lig şampiyonu oldu ve şampiyonluk kazanan ilk Anadolu kulübü olma başarısını da göstermiş oldu. Trabzonspor aynı yıl, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı kupalarını da aldı.

Trabzonspor 1976' dan sonraki dönemde, birinci ligde oynayan üç büyük İstanbul takımının (Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe) başlıca rakibi durumuna geldi. Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı gibi teknik direktörlerle başarıdan başarıya koşarak çok sayıda şampiyonluk kazandı ve kupalar aldı.

Trabzonspor, bugün süper ligin en büyük takımlarından biridir.