18 Mayıs 2015 Pazartesi

HAZIMSIZLIĞA ÇARE İKİ ÖĞÜN YEMEK

Hazımsızlık, yemek yedikten sonra duyulan sıkıntı ve karında dolgunluk hissidir. Hazımsızlığın en büyük sebebi, bir defada çok yemek yemektir. Normal bir mide ortalama 1-1.5  Kg kadar yiyecek alır. Bazı şahıslar bir kerede 3-5 kg a kadar yemek yerler ve mide anormal derecede genişleyerek vazifesini yapamaz hale gelir.

Kirli, bayat ve çok karışık yiyecekler de hazımsızlığa sebep olur. Gastritler her zaman hazımsızlık sebebidirler. Kabızlık çekenler de sık sık hazımsızlıktan bahsederler. 

Mide, bağırsak, safra kesesi, pankreas hastalıkları da devamlı hazımsızlık yaparlar.

Birçok kimseler yediklerini çıkarmakla rahat ederler. Karbonatlı maden suları kısmen rahat ettiricidir. Az yemek en iyi tedbirdir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki öğün yemek, hazımsızlık çeken mideler için iyi bir çözümdür

Uzun süren hazımsızlıklarda mutlaka bir uzmana görünerek gerçek sebebini öğrenmek gerekir.